Sokan félnek a valódi AIO pelenkáktól, és szinte mindenki a lassú száradással és a terebélyes fenékkel azonosítja őket.

 A Gro-Via-nak sikerült mind a két területen nagyszerűt alkotnia, és létrehozott egy bevarrt betétes egyméretes pelenkát, ami ugyanakkor rendkívül gyorsan szárad és ruha alatt szinte észrevétlen.

 Nem véletlen, hogy a babble.com 2011 szavazásán az olvasók ezt a pelenkát választották a legjobb AIO pelenkának!

 

 

A Gro-Via AIO kívül puha poliészter textil, TPU nedvességzáró bevonattal, belül bőrbarát pamut jersey.

 

  

 

A pelenkában két betét található, egy a pelenka derékrészéhez van varrva, átlagos esetben ez akár önmagában is elegendő. Ha a nedvszívás növelésére van mégis szükség, a bevarrt nyelv hátoldalához patentolható egy további betét.

 

  

   

(És hogy mennyit bír ki ez a kétbetétes kombináció? Egy alkalommal előfordult nálunk, hogy ez a pelenka maradt fent alváshoz, és szivárgás nélkül átvészeltük az éjszakát! :) Persze ez szükségállapot volt, a Gro-Via AIO nem éjszakai használatra tervezett pelus, de napközben 4-4,5 órával könnyedén megbírkózik.)

A pelenkának különleges megoldása a derékon való rögzítés, ezzel a megoldással nincs többé elálló nadrág, szépen simul a hason. Fontos azonban megjegyezni, hogy feladásnál, mindig a betét kerüljön a baba hasához, majd arra hajtsuk a rögzítő füleket, és úgy patentoljuk a pelenka elejét, ellenkező esetben (ha a fülek közvetlenül a hashoz érnek), kivezethetik a nedvességet, hiszen semmilyen nedvszívó funkcióval nem rendelkeznek.

    A pelenka kifejezetten keskeny fazonú, szépen formázott, nagyon kis csomagot ad a papabopsin. Combgumirozása nagyon jól véd a szivárgások ellen, de ugyanakkor gyöngéd a bőrhöz.

 

 

Egyméretes, így az elején 3 patentsorral lehet beállítani a megfelelő méretet. Mivel a betétek hossza a teljes méretű pelenkához méretezett, újszülöttekre, vagy kis babákra csak a bevarrt betétet használjuk a pelenkában, azt is félbehajtva, így tökéletesen fog illeszkedni a babára.

 

 

Legnagyobb méretre állítva a pelenka leginkább kisbugyira hasonlít, emiatt sokan használják leszoktató pelusként is, és a rugalmas oldalsó fülek is segítik a könnyű letolást és felhúzást.

 

 

 

A Gro-Via AIO-t pasztell színekben és vidám mintákkal is gyártják.Érdemes kipróbálni!

 

 

És most akár meg is nyerhetitek, még nem késő részt venni augusztusi nyereményjátékunkban!

Még néhány kép kedvcsinálónak:

 

 

 

További csodálatos képek itt:

www.hauteclothedbuns.com/

Számtalan eldobható pelenkát használó anyukától hallottam, olvastam mostanában, hogy ők egyáltalán nincsenek meggyőződve arról, hogy mosható pelenkát használni olcsóbb lenne, mert hát ugye a víz és a villany, etc. És hát a mosható pelenkák drágák, eldobhatóból pedig nem is kell olyan sok.

Szóval megpróbáltam más megközelítésből nézni ezt a költség-aspektust.

 

 

Vegyük tehát azt az esetet amikor tényleg éppen annyiba kerül eldobható pelenkát használni, mint moshatót.

Sokan írják, hogy a most reklámozott, akár tizenkét órát bíró eldobható pelenkából már sokkal kevesebb is elég. Hát vegyünk csak napi 5 darabot, egyet számolunk éjszakára, így a nappali hosszabb időszakra (kb 14 órára) jut négy darab. Ez átlagolva annyit jelent, hogy egy pelenka 3,5 órát van a babán, de ha egyet az általában nem menetrendszerűen (értsd a pelenkázás előtti utolsó pillanatban) érkező nagydologra számolunk, valószínűsíthető, hogy a másik 3 jóval több időt tölt a babán. Orvosi kutatások igazolták, hogy ennél kevesebb pelenka használata napi szinten komoly egészségügyi kockázattal jár a babára nézve, főleg hugyúti fertőzések formájában.

Egy 96 darabos, átlagos minőségű eldobható pelenkacsomag ára 4640Ft, ez 48Ft-os darabárat jelent. Egy napi pelenkamennyiség ára 240Ft, egy évre számolva az eldobható pelenkák költsége: 87600Ft. Ebben az összegben nincs benne az újszülött időszak megnövekedett pelusigénye sem.

Ha a baba nagyon ügyes és van rá igénye, akkor szülői támogatással elérheti a szobatisztaságot már akár 2 éves kora körül. Bár statisztikailag nem ez a jellemző, de tegyük fel a számítás kedvéért, hogy csak 2 évnyi pelenkára van szükség.

Így eldobható pelenka használatával 2 év alatt 175.200 Ft-ot költünk.

Tehát ne felejtsük, ez az összeg úgy jött ki, hogy nem számoltunk az újszülöttkori extra mennyiségekkel, az ajánlottnál kevesebb napi darabszámmal kalkuláltunk és csupán két évnyi pelenkás korszakot vettünk figyelembe.

 

Nézzük most a másik oldalt:

Hogyan érhetjük el ezt az összeget mosható pelenkákkal?

A mosható pelenkák költsége két tételből adódik össze, a beszerzési és a használati (mosási) költségekből.

Egy teljes készlet ára a legtöbb minőségi pelenkából 80000Ft körül mozog, legyen ennyi a beszerzési keret. Ez általában tartalmaz annyi pelenkát, amennyivel megoldható a 3 naponkénti mosás. Ez évi 122 mosást jelent.

A mosógépek műszaki leírásában szerepel hogy a szabvány szerint a 60 fokos pamutprogram (ami a pelenkák mosásához ideális) mennyi vizet és áramot fogyaszt.

Az én 5 éves Indezit mosógépem 52 l vizet és 0,95 kWh energiát fogyaszt el egy mosás alkalmával. Bár mi szárítógépet nem használunk, de ehhez a számításhoz figyelembe veszem szárítógép fogyasztását is. (A szárítógépre vonatkozó adatok a bambio-tól származnak.)

Fővárosi adatokkal számolva egy pelenkamosás ennyibe kerül:

Víz: 0,228Ft x 52 l = 11,856Ft

Csatorna: 0,40662Ft x 52 l = 21,14424Ft

Áram: 0,95kWh x 42Ft = 39,9Ft

Mosás összesen (kerekítve) : 73Ft / alkalom

 

Szárítógép használatával: 2,8kWh x 42Ft = 117,6Ft / alkalom

 

Mosószer és mosási adalékok: 70Ft/alkalom

 

Évi 122 alkalommal számolva: 261Ft x 122 = 31.842 Ft

 

Mosható pelenkákhoz nagyon ajánlott kakifogó papírbetét használata. A nedves papírbetétek moshatóak így veszteségként csak a nagydologgal szennyezett papírokat veszem, napi 2 darabot. Egy évre 730 lap fogyásával számolhatunk, ez 1190Ft/100lap esetén 8687Ft költséggel fog járni.

Ha itt is feltételezzük hogy 2 éves korra szobatiszta lesz a baba, akkor az alábbi végösszeget kapjuk:

 80000 + 2 x (31842 + 8687) = 161.058 Ft

 

Vagyis ha a legdrágább pelenkákból vásárolunk be, és még szárítógépet is használunk a pelenkáinkhoz, és nem felezzük a papírbetéteket, akkor is alatta maradunk az eldobható pelenkák költségeinek! ( 161.000Ft - 175.200Ft)

 

Volt egy szűken számolt eldobható pelenka kalkulációnk, és egy bőkezűen számolt mosható pelenkakalkulációnk, és így lett közel azonos a pelenkázási költség.

A valóságban viszont:

A mosható pelenkák esetében:

- papírbetétből elegendő akár a felét is használni, mert akkora méretűek, így egy tekercs tovább kitart - a költségek tovább csökkennek

- szárítógép helyett ha lehet teregessünk a szabadban, vagy válasszunk alacsonyabb hőfokot - a költségek tovább csökkennek

- tervezzünk előre - testvérek esetén a pelus-beszerzési költségek megoszlanak - a költségek tovább csökkennek

- ha a babánk elérte a szobatisztaságot - a minőségi pelenkáknak használtan is nagy keletje van, akár a beszerzési ár 1/5 - 1/3 -át is visszanyerhetjük - a költségek tovább csökkennek

Az eldobható pelenkák esetében:

- újszülött korban akár napi 10-12 pelenkára is szükség van - a költségek tovább emelkednek

- egészségügyi szempontból nem ajánlott hogy az éjszakát kivéve a babák 3 óránál többet töltsenek egy pelenkában, több darabra van szükség - a költségek tovább emelkednek

- statisztikák alapján az eldobható pelenkát használó babák 6-12 hónappal később lesznek szobatiszták, mint mosható pelust viselő társaik - a költségek tovább emelkednek

 

 

Szóval akárhogy is számolok, nem tudom kihozni azonos költségből a kettőt, a mosható pelenka egyértelműen a költséghatékonyabb választás!

Ti mit gondoltok erről?

 

 

 

Folytatódik az MKbaby nyereményjátéka!

(kiegészítve részletes játékszabályzattal)

 

 

Nyerj egy pelenkát vagy pelenkázási kiegészítőt :)

 

Decemberig minden hónapban felajánlunk a nyertesnek nem csak egy nagyszerű pelenkát vagy pelenkázási kiegészítőt teljesen ingyen, hanem még választási lehetőséget is adunk!

Minden hónapban két márka vagy pelenkatípus verseng a kegyeitekért, és a nyertes döntheti el melyiket választja! Ráadásul még az adott pelenkatípuson belül is maga választhat, milyen színt vagy mintát szeretne!A megmaradt versenyző a következő hónapban újra versenybe száll egy másik termékkel!

 

Bemutatjuk augusztusi versenyzőinket!

 

  Gro-Via AIO   VS   Little Comfort Bamboo 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

Augusztusban egy csodás, vanília színű Gro-Via AIO pelus versenyez az előző forduló megmaradt pelusával,a  batikolt piros (esetleg natúr) Little Comfort Bamboo nadrágpelenka belsővel!


 

Mit kell tenned ha Te szeretnél nyerni?


 

Regisztrálj az MKbaby webáruház hírlevelére, és/vagy

vásárolj az MKbaby webáruházban (www.mkbaby.hu), és/vagy

kövesd az MKbabyt a Facebook-on és mesélj arról, te hogyan pelenkázol!

 

EZUTÁN!

 

Olvasd az ujrapelenka blogot, ahol minden hónapban szerepelni fog, melyik két pelenka versenyez a kegyeidért! Írd meg az aktuális nyereményjáték poszthoz kommentben a 3 fenti lehetőségből melyike(kke)l pályázol és azt is melyik pelenkát/színt választanád, ha te lennél a nyertes!

HA EZT A LÉPÉST ELMULASZTOD,NEM VEHETSZ RÉSZT A SORSOLÁSON!

Vagyis mindegy melyik módo(ka)t választod a játékban való részvételre, azt a blogon meg kell erősítened a választott nyeremény megnevezésével!

A beazonosíthatóság érdekében mindhárom esetnél tüntesd fel a hozzászólásban hol és mikor játszottál (pl Facebook 2011.07.01. 01.óra 11.perc, vagy rendelés 2011.07.23. 23.óra 23perc)  és azt is, melyik nyereményt választanád!!!

 

A nyereményjáték mindig a hónap első napján kezdődik és a hónap utolsó napjáig tart. A nyertest sorsolással választjuk ki és a következő hónap 3. napjáig értesítjük.

 

Ha mindhárom lehetőséget kihasználod, megsokszorozhatod az esélyed a nyerésre!

Sok szerencsét!

 

Apróbetűs részek:

Minden regisztráció csak egyszer játszik, a regisztráció hónapjában.

Minden MKbaby webáruházban leadott rendelés játszik, a rendelés leadásának időpontja határozza meg, hogy melyik hónapban. Egy vásárló több rendeléssel is játszhat.

A Facebook oldalon lájkold az MKbaby-t, majd mesélj nekünk arról, te hogyan pelenkázol! Mi kérdezünk, te válaszolj, majd jelezd a blogban és így bekerülsz a sorsolásba. Egy válaszadó többször is válaszolhat, de egy kérdésre egy választ veszünk figyelembe a sorsolásnál.

 

Néhány szó a sorsolásról:

A nyereményt az aktuális nyereményjáték blogbejegyzés kommentjei között sorsoljuk ki.

'Rontott' hozzászólást nem veszünk figyelembe, nem törlünk, de nem is nyerhet. Ezért kérjük, ne felejtsetek ki semmit a hozzászólásból!

Az a nyertes, akinek a hozzászólását a random.org független programja elsőnek kiválasztja ÉS szerepel benne, hogy mivel játszott és mit szeretne nyerni! Ha a program érvénytelen kommentet sorsol, a sorsolást megismételjük!

Minden esetben ellenőrizzük, hogy a kiválasztott kommentben megjelölt esemény valós-e, érvényes-e.

Bár a korábbi nyertesek kedvét nem akarjuk elvenni a részvételtől, így ők is minden hónapban újra játszhatnak, de fenntartjuk a jogot az újrasorsolásra, ha valaki olyan szerencsés, hogy harmadik alkalommal is őt választja a gép. A játék tisztaságának érdekében ezt, reméljük, mindenki el tudja fogadni.

És hogy a szerencséjének más is örüljön a nyertesektől két dolgot kérünk: először is erősítsék meg a Facebookon, hogy megkapták a nyereményt, valamint egy terméktesztnek is örülnénk, melyet a blogban jelentetnénk meg.


Készült egy nagyszerű kisfilm az Ökoszolgálat megbízásából, ahol szóba kerülnek a mosható pelusok is. Reméljük még sok újabb fogja követni!

Véget ért júliusi nyereményjátékunk és örömmel hirdetjük ki az első nyertest!

 

A random.org sorsolása az MKbaby - júliusi nyereményjáték 5. számú kommentjét hozta ki nyertesnek!

Gratulálunk Janzsának, aki 2011.07.01-én a Facebookon szólt hozzá ahhoz a kérdéshez, hogy mi az a pelus, amelyikért legelőször nyúl a készletből.

 

Reméljük Sebestyén fia örömmel fogja hordani a Wonderoos Citrus Spots pelusát :)))

 

 

 

Akik most nem nyertek azok előtt újra nyitva áll a lehetőség augusztusban is, a részletekért és a legújabb választható nyereményért figyeljétek a következő posztot! (érkezik hamarosan)

Janzsa, kérlek jelentkezz nálunk a hello@mkbaby.hu e-mail címen a pelusért!

Még egyszer gratulálunk!

süti beállítások módosítása