Sokan csak az egyméretes pelenkákat veszik számításba, ha beszerzésre kerül a sor, de a kétméretes változatok sokszor jobban kiszolgálják az igényeinket, és ritkán csalódik aki ezt választja.

Egy baba teljes pelenkáskorára 3-4 méretet megvásárolni ugyanabból a pelenkából anyagilag nagyon megterhelő, de a legtöbb kétméretes pelenkafajta egyszerre tudja ötvözni a méretes pelenkák előnyeit és az egyméretesek gazdaságosságát.

 

A kétméretes pelenkák lényege, hogy van egy kezdőméret, ami a baba első hónapjaiban használható, addig míg bele nem nő a második méretbe. Ha már láttunk egyméretes pelust újszülött babán, legtöbbször úgy gondoljuk szegény gyerek elveszett abban a hatalmas pelusban. Kell neki jónéhány hét, vagyis legalább 1-2 hónap míg igazán belenő.

 

újszülött baba egyméretes pelenkában

 

 

 Kétméretes pelenkák esetén az első méret a apró újszülötthöz van méretezve, de általában az egyméretes pelusokhoz hasonlóan, bár szűkebb határok között, de szintén állítható méretű. Így nem kell aggódni hogy korán érkezik a baba vagy túlhordjuk, kis súlyú vagy nagy baba, biztos az első pillanattól jól és szépen fog illeszkedni rajta a pelenka.

újszülött baba kétméretes pelenkában (Thirsties duo 1. méret)

 

Az első méretet jellemzően nem a pelenkáskor feléig tudjuk használni, inkább 1/3 - 2/3 a megoszlás a teljes pelenkáskort tekintve. Vagyis a baba alkatától függően az egyes méret 6-9 hónapig, a kettes méret pedig efelett jó.

 

 csecsemő kétméretes pelenkában (Thirstie Duo 2. méret)

 

Miért/ mikor válasszunk kétméretes pelenkát?

- ha testvéreket is szeretnénk, a kétméretesebbek kevesebb igénybevételnek vannak kitéve, így kényelmesen kiszolgálják a következő babákat is

- mivel a kétméretes pelusok rövidebb ideig vannak használva, a továbbadási értékük magasabb lehet

- kényelmesebb viselet a babának és kellemesebb látvány a szülőknek

- valóban az élet első napjától használhatóak, még pár hétig sem kell eldobhatóra költeni

- ha anyagilag könnyebben tudjuk két részletben megfinanszírozni a pelenkavásárlást

 

A kétméretes pelenkák az arany középút a méretes és egyméretes pelusok között, érdemes megfontolni ezt az opciót is.

 

Kétméretes pelenkák:

Thirsties Duo

Blueberry Coverall

AppleCheeks

Ragababe

Osocozy

Hiney Lineys

Weehuggers

Gen-Y

 

Monkey Doodlez
 
Kushies
 
Bambinex
 
Bummis
 
 

Gyakorlatilag minden olyan méretes pelenkára is tekinthetünk kétméretesként, ahol az első méret határa az újszülött súly (3,5 kg) a második méret felső határa az egyméretes pelenkák felső határa (kb. 15 kg) például a Real Easy. Ezeknél a pelenkáknál a további méretek az átlagnál magasabb husisabb babákra lettek méretezve, vagy olyan speciális igényű gyermekeknek, akiknél a pelenkáskor vége kitolódik.

 

 Újszülött fotók: pinstripes and polkadots

A bejegyzés trackback címe:

https://ujrapelenka.blog.hu/api/trackback/id/tr303572398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása