Milyen főbb szempontokat érdemes figyelembe venni, amikor a készletünket összeállítjuk?

1 NE -

-azt vedd alapul másnak mi vált be! A minőségi tanácsokat meg lehet fogadni, de az eltérő kialakítású pelenkák más babákra másképp passzolnak! Eltérő korú gyerekeknél is más működhet.

- dőlj be a saját preferenciáidnak! Meglehet látatlanban a pamutot favorizálod, vagy nem tudsz patentos változaton kívül mást elképzelni, aztán használat közben derül ki hogy a pamut nedvszívása nem elég és áttérsz a bambuszra, a patentről meg a tépőzárra, mert azzal az apa és a nagyszülők is jobban boldogulnak.

- higgy a képeknek! A pelenka webáruházak képei idealizáltak, ráadásul a fehér háttér előtt a mereteket sem lehet megsaccolni. Aztán amikor megérkezik a csomag akkor döbbensz meg mekkora az a pelenka amit te az újszülöttedre akartál ráadni. (én kétszer jártam így) Jó barátod lehet ebben a Google képkereső, figyeld hogy mekkora babán áll igazán 'jól' az a pelenka és többet megtudhatsz a pelenkák anyagáról is.

- félj több típust kipróbálni! Az én tapasztalatom az hogy érdemes legalább két eltérő típusú pelenkát beszerezni. Egy fajtát a napi két-három órás etapokra, ezeknél nem szempont az őrületesen nagy nedvszívás, a mikroszálas erre tökéletes. Egy másik típust pedig az éjszakai maratonra, nálam erre egyértelműen a bambusz a nyerő.

Választás előtt gondold át a következőket is:

- Milyen mosási, szárítási lehetőségeid vannak? Ne álljon a készleted kizárólag bambuszból, ha nem tudsz rászánni másfél napot és helyet a száradásra.

- Ki fogja a gyereket pelenkázni? (Tervezed hogy a pelenkáskor vége előtt hosszabb időre közösségbe kerül?) Ha nem csak te fogod pelenkázni, hanem a másik szülő, nagyszülők, bébiszitter, óvónők, akkor őket is vedd figyelembe. Lehet hogy te szívesen kísérletezel a prefoldok hajtogatásával de ez másnak nagy kihívás és felesleges macera lehet. A tépőzár is kisebb kihívást jelent, és téged is megkímélhet a bosszúságtól, hogy 'már megint nem jó helyre patentoltak!'

- Mekkora keretből gazdálkodsz? Ha keveset tudsz egyszerre rászánni jobban járhatsz egy külső+betétek napicsomaggal mint 3 db AIO-nal ugyanazért az árért. A duplabetétes pelenkák is jól megérik az árukat és mivel az AIO külsők gyakrabban száradnak, a második betéttl hamarabb visszaforgathatod őket a használatba, ergo kevesebb darab kell.

- Ragaszkodsz-e hozzá hogy csak természetes anyagot viseljen a gyerek? Ebben az esetben a PUL külsők s a mikroszálas betétek kiestek, de vigyázz mert a bambusz pelenkák is lehetnek kevert szálúak.

- Mennyire fontos hogy a pelenka környezetbarát legyen? A pamut gyártása az egyik legkörnyezetszennyezőbb eljárás, érdemes ezt is figyelembevenni.

- Mennyire érzékeny a baba bőre? Előfordult-e a családban már ekcéma? A bambusz természetes antibakteriális hatású, némely baba bőre a mikroszálas anyagokra érzékeny lehet, azt csak zsebes pelenkában használd.

- Tervezed hogy több gyermeked lesz egyidőben pelenkáskorú? Fontos hogy a pelenka kibirjon még egy-vagy két testvért? Ilyenkor jó választás lehet a méretre állítható pelenka, és a külső-belső kombó is, így a külsők kevesebb mosási igénybevételnek vannak kitéve.

- Mennyire fontos a kinézet? A mosható pelenkák csodálatos színekben és mintákban kaphatóak, és az elismerő pillantások megérik :)   

Neked melyik szempont az elsődleges, és volt e olyan dolog amiről menet közben derült ki hogy mégsem az való neked?

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujrapelenka.blog.hu/api/trackback/id/tr772504013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása