Az újrapelenkáknak követniük kell a kisbabák növekedését, fejlődését. Vannak pelenkák amelyekből minden növekedési szakaszhoz meg kell venni az aktuális méretet. Ennek nyilvánvaló hátránya, hogy 3-4-szer kell megvásárolnunk egy készletet, minden méretből egyet.Ezeknél a pelenkáknál csak a derékméret állítható. Ilyen pl. az ImseVimse.

Léteznek úgynevezett egyméretes pelenkák is, ahol a pelenka hosszát és bőségét is állítani lehet, a hosszt általában patenttal vagy cipzárral, a bőséget tépőzárral vagy patenttal. Az egyméretes pelenkák nagy előnye, hogy egy készlet kiszolgálhat a születés pillanatától a szobatisztaságig. Így csak egyszer kell befektetni. Ilyenek például a BumGenius AIO, vagy Flip rendszerek, Coolababy, Happy Flute.

 

 Azt meg kell említenem, hogy a legtöbb újszülöttre nem igazán illeszkednek még ezek a pelenkák igazán jól, persze attól is függ, hogy 3 vagy 4,5 kilós újszülöttünk van-e. Viszont nagyon hamar belenőnek, általában néhány hét múlva ami első pillantásra hatalmasnak tűnt a babához képest már tökéletesen használható. Általában egy-másfél éves korban érik el a kisbabák a 'legnagyobb szélességüket', ilyenkor nem kell megijedni, hogy ki fogják nőni a pelenkát, ahogy elkezd eltűnni róluk a babaháj, újra szépen fog illeszkedni rajtuk a  pelenka. Vannak bizonyos rendszerek, ahol két mérettel oldják meg a babák növekedésének követését, így nem kell több készletet megvenni, de mégis jobban követhető a baba növekedése. Ilyen pl a Thirsties DuoWrap, a Weehuggers, a  TotsBots Teenyfit/Easyfit vagy a Kushies, Bummis csecsemő/tipegő pelenkák.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ujrapelenka.blog.hu/api/trackback/id/tr162494953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása