A Happy Bum a kedvező árú, könnye(bbe)n megfizethető pelenkák közé tartozik, létezik bambusz és polárbelsős változatban is.

 

A Happy Bum egy egyméretes zsebes pelenka 2 különálló betéttel. A betét(ek)et a derékrészen lévő zsebbe kell elhelyezni, a zsebnyílás mindkét oldala gumirozott. A zseb maga elég széles-laza ahhoz, hogy a nagyobb kezű apák is kényelmesen eligazgassák a pelenkában a betétet.

 

P1020869a.jpg

 

A külső oldala mintás plüss textil, a vízhatlanságról PUL bevonat gondoskodik.

P1020876a.jpg

A belső oldala antibakteriális hatású bambuszfrottír, érzékeny bőrű babáknak különösen ajánlott.

A poláros verzióban a belső oldalon szárazontartó polár található, kényelmes viselet.

P1020870a.jpg

 

 A pelenkán annyi lehetőség van a méretállításra, hogy az igazán kicsi csecsemőkre és a nagytermetű totyogókra is jól beállítható.

  P1020873a.jpg

A pelenka magasságát nem 3x3 hanem 4x3 patentsor biztosítja, így a magas babák sem fognak kinőni belőle.

A baba derekán 2x2 egymás mögött elhelyezkedő patent rögzíti a pelenkát, a derékfülek át is lapolhatók, ami az újszülött korosztálynak praktikus.

P1020871a.jpg

 

Combgumírozása elég széles, nyomokat vagy irritációt a használat során nem tapasztaltam.

 

P1020870a.jpg

 A pelenka elég széles fazonú, így az átlagos és a husis-popsis babák töltik ki a legjobban. Az én pálcika lányomnál sem volt gond az illeszkedéssel, de számára ez a pelenka jobban észrevehető a nadrág alatt.

A pelenkához két mikroszálas betét tartozik, aminek patentokkal állítható a hosszúsága. A betét 3 rétegű, és bár önmagában nagyon jól működik a kezdeti időszakban, szerintem minden babánál eljön az az idő, amikor kiegészítő nedvszívó betétre lesz szükség. Két betéttel ez már nem probléma.

P1020895a.jpg

 Használat közben:

P1040041a.jpg

 

P1040042a.jpg

P1040044a.jpg

 

Előnyei:

  • kedvező ár
  • nagy mérethatárok között állítható
  • antibakteriális bambusz vagy szárazontartó polár érintkezik a bababőrrel
  • a betét mérete patentokkal állítható
  • a betétet könnyű a pelenkába igazítani (férfikéznek is)

 

Hátrányai:

  • a bambusz belső oldal elég lassan szárad, egy bambuszbetéttel megegyező a száradási ideje
  • egy mikroszálas betéttel korlátozott a nedvszívása, csecsemőknél még elég lehet, de totyogóknál már valószínűleg kevés, a két betétet együttesen kell használni.
  • 'feneketlen' babákra nem ideális fazon

 


A mosható pelusok egyik legnagyobb előnye az, hogy egy készlet nem csak egyetlen babát tud kiszolgálni, hanem újra és újra használható a soron következő testvéreknél is.

Második babánál már a megtakarítás akár negyed millió forintot is jelenthet!

Ha viszont babáink nem stafétaszerűen érkeznek, akkor a mosható pelusok hosszabb időre parkolópályára kerülnek.

Hogy hogyan készítsük elő és tároljuk a pelusokat hosszútávon biztonságosan és károsodás nélkül, arra itt van néhány praktikus ajánlás. 


Ha már nem használjuk a pelenkákat akkor a már kimosott, tiszta pelusokat mossuk át még egyszer egy tiszta vizes, 50-60 fokos mosással. Így az esetlegesen az anyagban maradt mosószermaradványokat eltávolíthatjuk, megóvva ezzel a pelenkákat attól, hogy az esetlegesen bennmaradt mosószer hosszútávon károsítsa pelenkáink gumirozását, PUL rétegét.

A legkisebb nedvesség is komoly károkat okozhat a pelenkákban, ha a nyomán elkezdenek gombák és penész szaporodni! Nagyon fontos, hogy mindenféleképpen megóvjuk pelenkáinkat a penészedéstől, így elcsomagolás előtt javasolt a pelenkákat még egyszer utoljára kint szárítani a szabadban, hogy a levegő a pelenkákat jól kiszárítsa és fertőtlenítse. Ez különösen fontos AIO típusú pelenkák esetében.

Körültekintően válasszuk meg hogy miben tároljuk a pelenkákat! Nem mindegy milyen tárolóeszközben vagy dobozban töltenek a pelenkák néhány hónapot-évet.

Amennyiben a lakásban fogjuk a pelenkákat tárolni, esetleg egy magas szekrény legfelső polcán, használjunk egy egyszerű párnahuzatot. Ez megvédi a pelenkákat a szennyeződésektől, ugyanakkor biztosítja az állandó szellőzést.

Ha a pelenkák helye a lakáson kívül lesz, akkor a megfelelően előkészített pelenkákat egy tiszta, jól záródó fedeles műanyag dobozban tárolhatjuk a legbiztonságosabban. Ez megvédi a pelenkákat a portól és az esetleges rovaroktól, rágcsálóktól is. Fontos, hogy a tárolásra olyan helyiséget válasszunk, ahol nincs nagy hőmérséklet-ingadozás, jól szellőzik, nem hajlamos a párásodásra, penészedésre. Ha elkerülhetetlen pl. a pincében tárolás, akkor a tárolódobozt a lehető legmagasabbra helyezzük, így egy esetleges csőtörés, magas talajvízszint esetén sem fognak a pelenkák károsodni.

Akár egy következő babára várnak a pelenkák, akár eladásra kerülnek majd, így tárolva könnyen megőrizhetjük pelenkáink épségét és értékét.


süti beállítások módosítása