Első (mosható pelenka) szerelmem a pop-in volt. De mint annyi első szerelemmel megtörténik, itt is hamar eljött a kiábrándulás.

Amikor első tétova lépéseimet tettem a mosható pelenkák világában,  rátaláltam a pop-inra és rögtön beleszerettem. De ki ne tette volna, hisz mindent megígért amit kerestem, amire vágytam egy mosható pelenkában!

Mérete állítható, így egy pelus kiszolgálja a teljes pelenkás időszakot? pipa

Könnyen használható, akár az eldobhatók? pipa

természetes anyagokat használ mint például a bambusz? pipa

szép? (tudom, tudom hiú vagyok, ez van :) pipa

Gyorsan elrobogtam (már amennyire 7 hónapos terhes hassal az ember gyorsan robogni tud) a mamami boltjába, hogy kézzel illessem a teremtés eme csodáját, és odavoltam. A külsője kellemes tapintású anyaggal borított, a bambusz puha és finom, a színek aranyosak, van hozzá zsák is, éjszakai betét is, és a saját betétje is dupla, ki és bepatentolható, mi kell még?

Bár nagy volt a kísértés hogy rögtön egy egész készletet vegyek belőle, mégis csak egy próbadarabnál maradtam.

Teljesen odavoltam tőle. Hordoztam magammal a kismamaklubba, ajánlgattam a barátnőimnek, itthon pedig rendszeresen elővettem a szekrényből és csak gyönyörködtem benne.

Aztán megérkezett Popi (az összecsengő elnevezés teljesen a véletlen műve) és bevetettük. Először kicsit meglepődtem mekkora csomag lett a babán. Persze, egy 4 kilós újszülötten mit vártam? Kiderült, hogy a szuper betétek, ha mindet berakjuk, elég vaskossá teszik a pelust. Sebaj, gondoltam, majd belenő.

A második zökkenő a kapcsolatunkban akkor jött el, amikor levételnél a tépőzárakat nem tudtam a megfelelő helyre rögzíteni, mivel azt a baba dereka alá tervezték. Vagyis amíg nem szedtem le róla a babát, a durva tépőzárak csak lengedeztek, és igen, a nagy mozgatásban párszor megkarcolták a finom bababőrt. (frissbabás védelmező anyatigrisként rögtön agylobbot kaptam miatta!)

De a végső kiábrándulás még csak ezután következett. Ahogy egy alkalommal tapogattam a pelust, feltűnt hogy a hátrésznél épp a gerinc alatt egy nagy csomó van. A betétet rögzítő harmadik patent! Ne kérdezzétek miért kell egy alig tíz centis anyagdarabot három patenttal rögzíteni, a ködös Albionban így látták jónak. Namármost az én gyerekem csak és kizárólag háton volt hajlandó ellenni az első hat hónapban. Az 180 nap, 4320 óra! Ennyi időt töltsön úgy, hogy egy vaskos valami nyomja a gerincét? Na neeee!

 A tudomány (mosható pelust használók) érdekében ollót ragadtam, és feltártam az érintett területet. A kiműtött 'daganat' 8! milliméter magasságú volt! (Szerettem volna képeket is csinálni róla, de a kutya gyorsabb volt és szétrágta. Komolyan!)

Így viszont már nyugodtabban adtam rá Popira a kis testi hibás, de máris kényelmesebb pelenkát.

De tegnap megint támadt egy kis összezördülésem a pop-innal, és megint a rosszul elhelyezett tépőzár rögzítők miatt. Ezt művelte a picikémmel!

 

(a picikémtől elnézést kérek az 'illetlen' kép nagyvilág elé tárása miatt)

Azt hiszem újra ollót kell ragadjak. Végül is nincs jelentősége, eddig is a tépőzárakat inkább rögtön a saját anyagára tapasztottam vissza.

Szóval most itt tartunk. A kezdeti fellángolásból mára egy langyossá vált viszony kerekedett. Megvagyunk, ha nagyon muszáj de semmi különös nincs már köztünk.

 

Persze ez csak az én történetem a pop-innal. Azóta már kijött a V3 verzió, igaz, csak mikroszálas verzióban, ahol kiiktatták az a bizonyos harmadik patentot, de a tépőzárak tekintetében nem történt változás. Nagyobb babáknál, akik már másznak, jönnek, mennek, a patent nem annyira gond amúgy sem. A bambuszbetét bár relatíve vaskos, jó nedvszívású. A dupla combgumirozás viszont mindig jó volt és lesz is.

Ti mit gondoltok a pop-inről? Érdemes adni neki még egy esélyt?

Győzzetek meg!

  

 

süti beállítások módosítása