Néha a körülmények úgy hozzák, hogy a pelenkák mosása nem megoldható. Ilyenkor választhatjuk a hibrid pelenka opciót, ami annyit tesz, hogy a nedvességzáró külső mosható, míg a nedvszívó betét eldobható.

Három márka, a BumGenius Flip, a Charlie Banana és a Gro-Via kínál eldobható betéteket, most ennek a három betétnek az összehasonlítása következik (a fotón a felsorolás sorrendjében fentről lefele láthatók):

 P1020853.jpg

Mindhárom betét meglehetősen vékony, a legalsó GroVia betét combgumirozása miatt tűnik csak vastagabbnak. A hagyományos mosható betétekhez képest vékonyabbak, így a külsőt érdemes a szokásosnál eggyel kisebb méretre állítani, hogy a betét ne tudjon elmozdulni a helyéről.

P1020849.jpg

Mindhárom pelenkabetét belseje nagyobb részt cellulózvattából, kisebb részt nátrium-poliakrilát zseléből áll, úgy tűnik a zselékérdés nem kikerülhető ha eldobható pelenkáról van szó. Jó hír azonban, hogy mindhárom pelenkakülső textilborítása erős és sűrű szövésű, a használat során a zselégolyócskák egyszer sem tudtak kiszabadulni, amint az néhány egyszerhasználatos pelenka esetében előfordul.

A három betét közül egyedül a Gro-Via rendelkezik dupla védőgáttal, comb és derékgumirozással és vízhatlan hátoldallal.

 A betét elején és végén egy kis ragasztócsík is található, de ezt hagyományos pelenkakülsőben ne használjuk, mivel a ragasztóréteg a PUL bevonatról nagyon nehezen szedhető le, és maga a gyártó is csak leszoktató nadrágokba ajánlja a betétet beragasztani.

P1020843.jpg

A Flip és a Charlie Banana betétek egy hosszú lapos téglalapot formáznak, nincsen gumirozás bennük, és mindkét oldaluk felülete egyforma. Mivel nincs vízhatlan rétegük, így ezek a betétek szükség esetén duplázhatóak.

P1020833.jpg

A Gro-Via belső felülete éppolyan mint a hagyományos eldobható pelenkáké, a Flip tapintásra vattaszerű, míg a Charlie Banana felülete a inkább papírhatású. Ez utóbbi elsőre kicsit merevebbnek tűnik, de a használat során a testmeleg és a nedvesség hatására megpuhul.

P1020837.jpg

 

A betétek egyméretesek, a Gro-Viát a gumirozás összehúzza, a Flip és Charlie Banana betétek hosszán visszahajtással lehet rövidíteni. A Flip betét a leghosszabb és a legkeskenyebb betét.

P1020816.jpg

A Gor-Via belső felülete éppolyan mint a hagyományos eldobható pelenkáké, a Flip tapintásra vattaszerű, míg a Charlie Banana felülete a inkább papírhatású. Ez utóbbi elsőre kicsit merevebbnek tűnik, de a használat során a testmeleg és a nedvesség hatására megpuhul. (A g-diapers eldobható betétje is ehhez hasonlít leginkább.)

 

Az idei nyaralások alkalmával sikerült mindhárom típust alaposan letesztelni, és szerencsére problémát egyik sem jelentett.Van amikor a legjobb jószándék ellenére sem sikerül mosható pelenkát használni. Így jártunk mi is az idei balatoni nyaralásunkon, amikor július közepén 4 napig fagyosra hűlt a levegő és folyamatosan esett az eső, a pelenkák pedig 3 nap múlva sem voltak szárazabbak mint mosás után. Akkor igazán örültem, hogy a csomagba bekészítettem jónéhányat ezekből az eldobható betétekből.

 

Néha adódhatnak olyan helyzetek, amikor az eldobható a praktikusabb opció. Ne felejtsük, az eldobható pelenkákat annak idején éppen ilyen alkalmakra, például utazásokhoz fejlesztették ki, és ne legyen lelkiismeret-furdalásunk attól, ha az adott helyzetben ezt a megoldást választjuk.

És hogy miért válasszunk inkább mosható pelenkához készített eldobható betétet és nem eldobható pelenkát? Mert ezek a betétek a természetben jóval gyorsabban lebomlanak, és sokkal kevesebb környezetre ártalmas anyagot tartalmaznak.

 

Hamarosan közeledik a karácsony, a rokonlátogatások ideje, ha a mosás nem megoldható, tegyetek egy próbát ezekkel a betétekkel. :)

 

Novemberben is folytatódik az MKbaby nyereményjáték!

 

 Decemberig minden hónapban két márka vagy pelenkatípus verseng a kegyeitekért, és a nyertes döntheti el melyiket választja! A megmaradt versenyző a következő hónapban újra versenybe száll egy másik termékkel!
 

Bemutatjuk novemberi versenyzőinket!

 

Blueberry Coverall VS Gro-Via

      
926-689-large.jpggrovia_shellset_cosmos.jpg

 

 

 

 

A piros sarokban egy Blueberry Coverall nadrágpelenka külső, ideális husisabb babákra! Pink Lemonade vagy Marina színben.

 

A kék sarokban a Gro-Via külsője , vékony alkatú babákra is kitűnően passzol!  Cosmic Pink vagy Blackberry színben.

 

Mit kell tenned ha Te szeretnél nyerni?

 

Regisztrálj az MKbaby hírlevelére, és/vagy

vásárolj a www.mkbaby.hu-n, és/vagy

kövesd az MKbabyt a Facebook-on és mesélj nekünk arról, te hogyan pelenkázol!

 

Olvasd az ujrapelenka blogot, ahol minden hónapban szerepelni fog, melyik két pelenka versenyez a kegyeidért! Írd meg kommentben a 3 fenti lehetőségből melyike(kke)l pályázol és azt is melyik pelenkát/színt választanád, ha te lennél a nyertes!

HA EZT A LÉPÉST ELMULASZTOD,NEM VEHETSZ RÉSZT A SORSOLÁSON!

Vagyis mindegy melyik módo(ka)t választod a játékban való részvételre, azt a blogon meg kell erősítened a választott nyeremény megnevezésével! A beazonosíthatóság érdekében mindhárom esetnél tüntesd fel a hozzászólásban hol és mikor játszottál! (pl Facebook 2011.07.01. 01.óra 11.perc, vagy rendelés 2011.07.23. 23.óra 23perc)

 

A nyereményjáték mindig a hónap első napján kezdődik és a hónap utolsó napjáig tart. A nyertest sorsolással választjuk ki és a következő hónap 3. napjáig értesítjük.

 

Ha mindhárom lehetőséget kihasználod, megsokszorozhatod az esélyed a nyerésre!

Sok szerencsét!

 

Apróbetűs részek:

Minden regisztráció csak egyszer játszik, a regisztráció hónapjában.

Minden MKbaby webáruházban leadott rendelés játszik, a rendelés leadásának időpontja határozza meg, hogy melyik hónapban. Egy vásárló több rendeléssel is játszhat.

A Facebook oldalon lájkold az MKbabyt, és mesélj nekünk arról te hogyan pelenkázol!

 

A sorsolást független programmal végezzük, és bár a korábbi nyertesek kedvét nem akarjuk elvenni a részvételtől, így ők is minden hónapban újra játszhatnak, de fenntartjuk a jogot az újrasorsolásra, ha valaki olyan szerencsés, hogy harmadik alkalommal is őt választja a gép. A játék tisztaságának érdekében ezt, reméljük, mindenki el tudja fogadni.

És hogy a szerencséjének más is örüljön a nyertesektől két dolgot kérünk: először is erősítsék meg a Facebookon, hogy megkapták a nyereményt, valamint egy terméktesztnek is örülnénk, melyet a blogban jelentetnénk meg.

MKbaby nyereményjáték novemberben is!

Decemberig minden hónapban két márka vagy pelenkatípus verseng a kegyeitekért, és a nyertes döntheti el melyiket választja! A megmaradt versenyző a következő hónapban újra versenybe száll egy másik termékkel! Bemutatjuknovemberi versenyzőinket! Blueberry Coverall VS Real Easy A piros sarokban egy Blueberry Coverall nadrágpelenka külső várja szerető gazdáját! Pink Lemonade vagy Marina színben. A kék sarokban a Real Easy nagyszerű all-in-one pelenkája, kiemelkedő nedvszívással! Seagreen vagy Seaspray színben, a választott méretben. Mit kell tenned ha Te szeretnél nyerni? Regisztrálj az MKbaby hírlevelére, és/vagy vásárolj a www.mkbaby.hu-n, és/vagy kövesd az MKbabyt a Facebook-on és segíts nekünk megtalálni a 'láthatatlan' pelust! Olvasd az ujrapelenka blogot, ahol minden hónapban szerepelni fog, melyik két pelenka versenyez a kegyeidért! Írd meg kommentben a 3 fenti lehetőségből melyike(kke)l pályázol és azt is melyik pelenkát/színt választanád, ha te lennél a nyertes! HA EZT A LÉPÉST ELMULASZTOD,NEM VEHETSZ RÉSZT A SORSOLÁSON! Vagyis mindegy melyik módo(ka)t választod a játékban való részvételre, azt a blogon meg kell erősítened a választott nyeremény megnevezésével! A beazonosíthatóság érdekében mindhárom esetnél tüntesd fel a hozzászólásban hol és mikor játszottál! (pl Facebook 2011.07.01. 01.óra 11.perc, vagy rendelés 2011.07.23. 23.óra 23perc) A nyereményjáték mindig a hónap első napján kezdődik és a hónap utolsó napjáig tart. A nyertest sorsolással választjuk ki és a következő hónap 3. napjáig értesítjük. Ha mindhárom lehetőséget kihasználod, megsokszorozhatod az esélyed a nyerésre! Sok szerencsét! Apróbetűs részek: Minden regisztráció csak egyszer játszik, a regisztráció hónapjában. Minden MKbaby webáruházban leadott rendelés játszik, a rendelés leadásának időpontja határozza meg, hogy melyik hónapban. Egy vásárló több rendeléssel is játszhat. A Facebook oldalon lájkold az MKbabyt, és segíts nekünk megtalálni a 'láthatatlan' pelust! Fotózd le, töltsd fel, és írd meg miért ezt ajánlod! A sorsolást független programmal végezzük, és bár a korábbi nyertesek kedvét nem akarjuk elvenni a részvételtől, így ők is minden hónapban újra játszhatnak, de fenntartjuk a jogot az újrasorsolásra, ha valaki olyan szerencsés, hogy harmadik alkalommal is őt választja a gép. A játék tisztaságának érdekében ezt, reméljük, mindenki el tudja fogadni. És hogy a szerencséjének más is örüljön a nyertesektől két dolgot kérünk: először is erősítsék meg a Facebookon, hogy megkapták a nyereményt, valamint egy terméktesztnek is örülnénk, melyet a blogban jelentetnénk meg.

süti beállítások módosítása