A mosható pelusok egyik legnagyobb előnye az, hogy egy készlet nem csak egyetlen babát tud kiszolgálni, hanem újra és újra használható a soron következő testvéreknél is.

Második babánál már a megtakarítás akár negyed millió forintot is jelenthet!

Ha viszont babáink nem stafétaszerűen érkeznek, akkor a mosható pelusok hosszabb időre parkolópályára kerülnek.

Hogy hogyan készítsük elő és tároljuk a pelusokat hosszútávon biztonságosan és károsodás nélkül, arra itt van néhány praktikus ajánlás. 


Ha már nem használjuk a pelenkákat akkor a már kimosott, tiszta pelusokat mossuk át még egyszer egy tiszta vizes, 50-60 fokos mosással. Így az esetlegesen az anyagban maradt mosószermaradványokat eltávolíthatjuk, megóvva ezzel a pelenkákat attól, hogy az esetlegesen bennmaradt mosószer hosszútávon károsítsa pelenkáink gumirozását, PUL rétegét.

A legkisebb nedvesség is komoly károkat okozhat a pelenkákban, ha a nyomán elkezdenek gombák és penész szaporodni! Nagyon fontos, hogy mindenféleképpen megóvjuk pelenkáinkat a penészedéstől, így elcsomagolás előtt javasolt a pelenkákat még egyszer utoljára kint szárítani a szabadban, hogy a levegő a pelenkákat jól kiszárítsa és fertőtlenítse. Ez különösen fontos AIO típusú pelenkák esetében.

Körültekintően válasszuk meg hogy miben tároljuk a pelenkákat! Nem mindegy milyen tárolóeszközben vagy dobozban töltenek a pelenkák néhány hónapot-évet.

Amennyiben a lakásban fogjuk a pelenkákat tárolni, esetleg egy magas szekrény legfelső polcán, használjunk egy egyszerű párnahuzatot. Ez megvédi a pelenkákat a szennyeződésektől, ugyanakkor biztosítja az állandó szellőzést.

Ha a pelenkák helye a lakáson kívül lesz, akkor a megfelelően előkészített pelenkákat egy tiszta, jól záródó fedeles műanyag dobozban tárolhatjuk a legbiztonságosabban. Ez megvédi a pelenkákat a portól és az esetleges rovaroktól, rágcsálóktól is. Fontos, hogy a tárolásra olyan helyiséget válasszunk, ahol nincs nagy hőmérséklet-ingadozás, jól szellőzik, nem hajlamos a párásodásra, penészedésre. Ha elkerülhetetlen pl. a pincében tárolás, akkor a tárolódobozt a lehető legmagasabbra helyezzük, így egy esetleges csőtörés, magas talajvízszint esetén sem fognak a pelenkák károsodni.

Akár egy következő babára várnak a pelenkák, akár eladásra kerülnek majd, így tárolva könnyen megőrizhetjük pelenkáink épségét és értékét.


A bejegyzés trackback címe:

https://ujrapelenka.blog.hu/api/trackback/id/tr213458860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása