Az újrapelenkákat két nagy csoportba sorolhatjuk, az egyik, ahol a nedvességzáró külső és a nedvszívó belső különálló, és ezeket kombinálhatjuk, a másik az úgynevezett all-in-one (AIO) pelenka ahol a nedvességzáró külső és a nedvszívó belső együtt található.

Az eredeti AIO pelenkák nagy hátránya volt, hogy rendkívül lassan száradtak. Ennek kiküszöbölésére a gyártók többféle megoldást dolgoztak ki.

 

1. Zsebes pelenkák: A nedvességzáró külsőhöz belülről egy általában bambusz vagy polár belső réteg van varrva, a derékrésznél egy kis rés szabadon hagyásával. Ebbe a zsebbe kell a különálló nedvszívó magot behelyezni. Mivel a nedvszívó mag különálló, ezért gyorsabb a száradás, és szükség esetén a betéteket is lehet variálni, több betétet is bele lehet helyezni pl. éjszakára, és jól használhatóak hozzá a gyors száradású mikroszálas betétek is amelyek így nem érintkeznek a baba bőrével. Ilyen típusú pelenka a BumGenius, Coolababy, Fuzzibunz, Happy Flute, Pappose.

 

 

 

2. Hibrid vagy all-in-two (AI2) pelenkák: A nedvességzáró külsőbe a betét bepatentolható, de a mosáshoz, szárításhoz szétszedhető, így lehet lecsökkenteni a száradási időt. Ilyen típusú pelenka a Pop-in.

 

3. Egyéb megoldások: a leggyakoribb megoldás, hogy a betét nem egy rövid, vastag , hanem egy dupla hosszúságú, fele vékonyságú darabból áll, amit mosásnál, szárításnál szét lehet hajtani. Nagyon jó példa erre az ImseVimse, vagy a TotsBots.

 

4. Hagyományos AIO pelenkák: Ezekkel a pelenkákkal nem variáltak, minden maradt egyben, és valóban, legalább másfélszer olyan hosszú száradási idővel kell számolni. Ilyen típusú pelenka például a Kushies.

A bejegyzés trackback címe:

https://ujrapelenka.blog.hu/api/trackback/id/tr732494904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása